Mitä on suorarekrytointi?

Suorarekrytointi on termi, joka tarkoittaa rekrytointiyrityksen toimeksiantoa rekrytoida sopiva henkilö suoraan asiakasyrityksen palkkalistoille. Yleensä suorarekrytointina toteutettu rekrytointiyhteistyö on tehokas tapa löytää päteviä ja sitoutuneita työntekijöitä koska siinä säästyy palkkaavalta yritykseltä rekrytointiprosessin raskaimmat osuudet. 

Rekrytointiprosessiin sisältyy useita vaiheita, kuten hakijaprofiilin rakentaminen, työpaikkailmoituksen luominen, hakemusten vastaanottaminen ja arviointi, haastattelujen järjestäminen, yhteenveto ja valittujen ehdokkaiden esittely asiakasyritykselle, joka tekee vielä lopulliset päätökset. Palkkaava yritys tekee aina rekrytointipäätökset.

Ennen rekrytoinnin aloitusta pidetään kickoff-tilaisuus, jossa palkkaavan yrityksen kanssa määritellään tarkat vaatimukset, toiveet, hakijaprofiili, palkkamalli ja kartoitetaan yrityskulttuuria ja työympäristöä tarkemmin. 

Mikäli etsit tehokasta tapaa löytää uusia työntekijöitä yrityksellesi, suorarekrytointi on hyvä vaihtoehto. Se mahdollistaa myös henkilön soveltuvuuden arvioinnin kolmannen osapuolen toimesta, jolloin väärien rekrytointien riski pienenee. Huolellinen suunnittelu ja ammattitaitoinen toteutus ovat kuitenkin tärkeitä tekijöitä onnistuneen suorarekrytoinnin saavuttamisessa, johon me HIRMUlla panostamme erityisen paljon ja siitä olemme saaneetkin kiitosta asiakkailtamme. 

Milloin suorarekrytointi on hyvä vaihtoehto?

Kun yrityksesi etsii työntekijää esimerkiksi asiantuntijatehtäviin, myyntipäälliköksi, myyntiedustajaksi, tekniseksi myyjäksi tai vaikka ratkaisumyyjäksi, mutta et voi toteuttaa rekrytointia itse esimerkiksi puutteellisten resurssien vuoksi. Se kannattaa HIRMUmainiosti myös silloin, kun tarvitset tukea tietyn tyyppisen kohderyhmän tavoittamisessa. On myös hyvä muistaa, että suorarekrytoidun henkilön ei tarvitse olla täysipäiväinen voimavara, vaan mekin rekrytoimme paljon osa-aikaisia ja erilaisiin projektiluontoisiin tehtäviin sopivia myyjiä. 

Suorarekrytoinnissa riskit on minimoitu! Kaikilla rekrytoinneilla on aina tyytyväisyystakuu, joka on meillä ilmoitettu niin sanottuna "takuujaksona". Takuujakson pituus riippuu tehtävästä ja vaihtelee yleisesti 1-4kk välillä. Mikäli et ole tyytyväinen rekrytoituun henkilöön ja hänet irtisanotaan takuujakson aikana, rekrytoimme veloituksetta uuden tilalle. 

Mitä hyötyä suorahaku rekrytoinnista?

Laajempi hakijakenttä

Suorarekrytoinnissa hakijakenttä on laajempi, koska yritys pääsee hyödyntämään myös rekrytointikumppanin hakijaverkostoa. Lisäksi esimerkiksi HIRMUlla tavoitetaan myös potentiaalisia työntekijöitä, jotka eivät välttämättä aktiivisesti etsi uusia työpaikkoja, mutta ovat avoimia uusille mahdollisuuksille.

Tarkka kohdennus

Suorarekrytoinnissa yritys voi kohdentaa rekrytoinnin hakijaprofiileihin, joilla on erityisiä taitoja tai kokemusta. Tämä auttaa rekrytoivaa yritystä strategisesti löytämään sopivimmat henkilöt avoimiin tehtäviin.

Ammattimaisuus

Suorarekrytointiin erikoistuneella yrityksellä on laaja kokemus ja tietotaito rekrytointiprosessista sekä mahdollisesti vielä ala- tai tehtäväkohtaista erikoisosaamista kuten HIRMUlla monipuolisista myynnin tehtävistä. Rekrytointikumppanit pystyvät suorittamaan rekrytointiprosessin ammattimaisesti, tehokkaasti ja luotettavasti, mikä vähentää virheiden riskiä.

Säästä aikaa ja vaivaa

Suorarekrytointiin erikoistuneen yrityksen käyttö säästää yrityksen aikaa ja vaivaa rekrytointiprosessin hoitamisessa. Tämä vapauttaa yrityksen resursseja, jotta he voivat keskittyä tärkeämpiin liiketoimintaan liittyviin tehtäviin. Erityisesti rekrytointiprosessin alkupään vaiheista säästyy aikaa, jotka ovat aikaavievin osuus kokonaisuuden näkökulmasta. 

Vahvista työantajakuvaa

Kun yritys käyttää suorarekrytointiin erikoistunutta yritystä, se viestii, että yritys panostaa rekrytointiin ja haluaa löytää parhaita mahdollisia työntekijöitä. Tämä voi vahvistaa yrityksen mainetta työnantajana, joka panostaa henkilöstöönsä ja haluaa tarjota mahdollisuuksia urakehitykseen ja ammatilliseen kasvuun. 

Yksilöllinen lähestymistapa

Suorarekrytointiin erikoistuneet yritykset voivat tarjota yksilöllisiä ja räätälöityjä palveluja asiakkaiden tarpeiden mukaan. HIRMUn tiimistä on apua esimerkiksi myös myyntiprosessien arvioinnin, onboardauksen, koulutusten, markkinoinnin ja työnantajakuvan rakentamisen parissa. Kysy näistä lisää!

Suorarekrytoinnin vaiheet

Varaa veloitukseton konsultointi

Lähetä meille yhteydenottopyyntö