Vinkkejä ansioluettelon (CV) luomiseen myyntityötä varten

17.03.2023

Alla on muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit korostaa myyntituloksia, saavutuksia, asiakasreferenssejä ja erityisiä myyntitaitojasi omassa CV:ssä.

Ansioluettelo eli CV on tärkeä työnhakudokumentti, joka antaa ensivaikutelman potentiaaliselle työnantajalle. Erityisesti myyntityössä ansioluettelon merkitys korostuu, sillä se heijastaa myyntiosaamistasi, saavutuksiasi ja kykyäsi rakentaa vahvoja asiakassuhteita.

Tässä artikkelissa jaamme hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit luoda vaikuttavan ansioluettelon myyntityötä varten. Opit, miten korostat myyntiosaamistasi ja taitojasi tehokkaasti CV:ssäsi, miten esität myyntisaavutuksesi houkuttelevalla tavalla ja miten rakennat ansioluettelon, joka erottuu kilpailijoista.

  • Aloita vahvalla yhteenvedolla: Aloita ammatillinen ansioluettelosi vahvalla ja kiinnostavalla yhteenvedolla, joka nostaa esiin keskeiset myyntituloksesi ja taitosi. Käytä lyhyitä ja ytimekkäitä lauseita houkutellakseen rekrytoijan kiinnostuksen.

  • ✔ Tehosta myyntiosaamisen osoittamiseen numeroin ja esimerkein: Kun luot ansioluetteloasi myyntityötä varten, on tärkeää osoittaa tuloksellisuutesi konkreettisin numeroin ja esimerkein. Kuvaile työkokemustasi ja vastuitasi käyttäen konkreettisia esimerkkejä ja numeroita, jotka havainnollistavat myyntitavoitteiden saavuttamista, asiakaskunnan kasvattamista tai myynnin lisäämistä prosentuaalisesti. Tällainen tieto auttaa rekrytoijaa hahmottamaan saavutuksiesi mittakaavaa ja arvioimaan kykyäsi tuottaa tuloksia.

  • Mainitse asiakasreferenssit: Jos sinulla on tyytyväisiä asiakkaita tai suosittelijoita, mainitse heidät ansioluettelossa. Tämä antaa lisää uskottavuutta ja vahvistaa myyntitaitojasi. Voit esimerkiksi mainita asiakkaiden nimiä tai yrityksiä, joiden kanssa olet tehnyt menestyksekkäitä kauppoja.

  • Esittele erityiset myyntitaitosi: Listaamalla erityiset myyntitaitosi, osoitat rekrytoijalle, että sinulla on tarvittavat taidot tehdä menestyksekkäitä myyntiä (myyntiä menestyksekkäästi). Esimerkkejä erityisistä myyntitaidoista voivat olla neuvottelutaidot, asiakassuhteiden rakentaminen, tarjousten laatiminen ja esittelytaidot.

  • ✔ Korosta etätyöskentelyyn liittyvät vahvuudet: 

    Korostaessa etätyökokemustani, mainitsen ansioluettelossani menestykseni myynnissä etätyöskentelyolosuhteissa. Hyödynnän teknologiaa, kuten videoneuvotteluja ja CRM-järjestelmiä, ylläpitäen tehokkaita etäyhteyksiä. Lisäksi olen vahva itsenäisessä työskentelyssä, ajanhallinnassa, virtuaalisessa tiimityössä ja etäkommunikaatiossa. Sopeudun nopeasti muuttuviin työympäristöihin. Nämä etätyöskentelyyn liittyvät vahvuudet ovat arvokkaita myyntialalla, jossa etätyö on yleistynyt.
  • Pidä ansioluettelo selkeänä ja helposti luettavana: Käytä selkeää ja ammattimaista ulkoasua ansioluettelossasi. Käytä helppolukuista fonttia ja selkeää rakennetta. Käytä luettelopisteitä korostaaksesi saavutuksiasi ja taitojasi.

  • Muista lisätä koulutus- ja sertifiointitiedot: Muista sisällyttää ansioluetteloon myös koulutus- ja sertifiointitietosi. Erityisesti myynnin alalla on hyödyllistä mainita myynnin koulutukset, sertifikaatit ja myyntiosaamista kehittävät kurssit, joita olet suorittanut.

  • Tarkista ja päivitä ansioluettelosi säännöllisesti: Päivitä ansioluettelosi aina tarvittaessa ja tarkista mahdolliset kirjoitusvirheet tai epäselvyydet. Huolellisesti laadittu ja päivitetty ansioluettelo luo ammattimaisen vaikutelman ja auttaa sinua erottumaan joukosta. Kysy myös kavereilta vinkkejä ja minkälaisia ajatuksia heillä herää sinun ansioluettelosta.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit luoda tehokkaan ansioluettelon, joka korostaa myyntituloksia, saavutuksia, asiakasreferenssejä ja erityisiä myyntitaitojasi.

//Kirill