Konsultin palkka - Onko rekrytointikonsultilla hyvä palkka?

14.06.2022

No sehän riippuu ja roikkuu monesta asiasta, mutta tässä hiukan ajatuksia asiasta kiinnostuneille. Rekrytointikonsultin keskimääräiset ansiot vaihtelevat tietysti merkittävästi riippuen konsultin kokemuksesta, osaamisesta, toimialasta ja sijainnista. Yleensä palkka koostuu kiinteästä palkasta sekä provisioista tai bonuksista, jotka maksetaan rekrytoitujen henkilöiden palkkaamisen perusteella.

Ansiotasot vaihtelevat paljon monien eri tekijöiden vuoksi ja alla selitettynä yleisimmät palkkamallit, joita rekrytointialalla on käytössä. Rekrytointikonsultin palkka voi vaihdella myös sen mukaan, onko kyseessä toimintaa harjoittava yritys vai palkallinen konsultti.

Jos olet kiinnostunut konsultin urasta, suosittelen ottamaan yhteyttä saadaksesi lisätietoa palkkauksista ja mahdollisuuksista alalla. HIRMUllakin avautuu muutaman kerran vuodessa paikka, joten voidaan samalla keskustella uramahdollisuuksista meillä :). 

Konsulteilla on useita erilaisia palkkamalleja, joista yleisimmät ovat:

  1. Kiinteä palkka: Rekrytointikonsultti saa sovitun kiinteän palkan työsuhteen ajalta, joka sisältää yleensä myös henkilökohtaisen palkanosan sekä mahdolliset bonukset.

  2. Provisionspalkka: Rekrytointikonsultti saa palkkansa osittain kiinteänä palkkana ja osittain provisioina, jotka maksetaan rekrytoitujen henkilöiden palkkaamisen perusteella.

  3. Projektipalkkaus: Rekrytointikonsultti saa palkkansa projekteittain tehdystä työstä. Palkka määritellään projektikohtaisesti ja se maksetaan projektin valmistuttua.

  4. Yrittäjäpalkkaus: Rekrytointikonsultti toimii yrittäjänä ja saa palkkansa rekrytoitujen henkilöiden palkkaamisen perusteella. Yrittäjä vastaa itse palkanmaksusta ja sosiaaliturvamaksuista.

Kokemus ja menestyminen alalla nostavat konsultin palkkaa tai projektikohtaista palkkiota. On kuitenkin huomattava, että konsultin tulotaso voi vaihdella paljon riippuen toimialasta, asiakkaista ja rekrytointiprojektien laajuudesta. 

Mediaanipalkka taitaa tällä hetkellä olla noin 3000 € / kk kantturoissa. Oikotien koostaman palkkataulukon mukaan noin 80 % rekrytointikonsulteista palkka on 2000 - 4000 € välillä kuukaudessa, mutta voi osalla kohota jopa 12 000 € ansioihin kuukaudessa. 

//Mika Tikkala