Rekrytointiharjoittelijana Hirmulla - Villen ajatuksia

14.07.2023

Päädyin Hirmulle osin sattumankin kautta, haettuani erilaisia harjoittelupaikkoja avoimilla hakemuksilla. Hirmun toinen osakas Tuomas oli nopeasti yhteydessä ja kutsui haastatteluun. En tuolloin vielä tiennyt mitä haluaisin tehdä ja sitä mietittiinkin yhdessä Tuomaksen kanssa. Rekrytoinnin osasin mainita kiinnostukseni kohteeksi ja tulikin ilmi että Tuomaksella on rekrytointiyritys. 

Kiinnostukseni heräsi, koska syksy alkoi jo lähestyä loppuaan ja tammikuussa oli tarkoitus aloittaa harjoittelu jossain. Päädyin haastatteluun toisen osakkaan Mikan kanssa ja jo haastattelun aikana sovittiin aloituksesta Tammikuulle.

Hakuprosessin nopeus oli itselle helpotus kun selvisin stressaavasta harjoittelupaikan metsästyksestä viikossa. Hakuprosessin aikana minulle jäi kuva haastavasta ja tulostavoitteisesta työarjesta. Mielenkiinnolla ja avoimin mielin lähdin kohti haastetta.


Työarjen monipuolisuus on yllättänyt. Arki on ollut huomattavasti monipuolisempaa kuin odotin. Rekrytointiprosessin vaiheet olivat jokseenkin tuttuja koulun kautta, ja nekin ovat nyt matkan varrella teroittuneet, mutta eniten oppia on tullut ihan kokonaan muista asioista, viestinnästä, myynnistä ja liiketoiminnasta. Useat toimistolla puhjenneet jopa oppituntimaiset keskustelut ovat kasvattaneet kokonaisvaltaista ymmärrystä työelämästä. Oma kiinnostus ja ymmärrys myyntialaa kohtaan on kasvanut jatkuvasti, vaikka hyppäsin alan pariin täysin pystymetsästä.


Hirmulla pääsee alusta asti tekemään, ei tarvitse seurata vierestä. Vastuu kasvaa sitä mukaa kun sitä kykenee ottamaan. Ensin pääsee haastattelemaan ja arvioimaan kandidaatteja, sitten suosittelemaan eli tarjoamaan heitä asiakasyrityksille. Myöhemmin pääsee toimimaan yhteyshenkilönä asiakasyrityksille ja vastaamaan kokonaan itse asiakkaan tarpeiden täyttämisestä. Halutessaan voi myös itse yrittää hankkia uusia asiakkaita. Tämä kokemus antaa todella hyvät valmiudet toimia vastaavan tyyppisissä tehtävissä ja on todennäköisesti hyvin käänteentekevä kokemus omalla työuralla.


Hirmulle kannattaa hakea sellaisen persoonan joka haluaa haastaa ja kehittää itseään. Todennäköisesti pääsee toimimaan omalla epämukavuusalueella. Hirmulla on tulostavoitteinen mutta rento ilmapiiri, joka tarjoaa varmasti riittävästi haastetta ja tiiviin työporukan.


//Ville