Rekryharjoittelijan kokemuksia

10.03.2023

Minkälaista on olla harjoittelijana HIRMUlla? Tämä juttu käsittelee meidän (Arol ja Katja) kokemuksia siitä miltä on tuntunut olla harjoittelijana ja osana HIRMUn mukavaa työporukkaa. Kurkkaa myös video Youtubesta! 

Päätimme tehdä perinteisen blogitekstin lisäksi videon, jossa tuomme esille, miten päädyimme HIRMUlle ja mitä olemme oppineet harjoittelun aikana. Toivomme, että tämä blogiteksti sekä video toimivat inspiroivana tekijänä niille, jotka harkitsevat hakeutuvansa HIRMUlle harjoitteluun.

Olemme toden teolla oppineet harjoittelusta paljon ja saaneet käyttää vahvuuksiamme parhaamme mukaan. Haluammekin jakaa teille ajatuksiamme ja oppeja siitä, mitä jäi käteen harjoittelusta. Olemme saaneet tutustua rekrytointimaailman haasteisiin, saaneet hyviä työvälineitä näiden ratkaisemiseen ja miten hyödynnämme erilaisia markkinoinnin mahdollisuuksia.

Päällimmäiseksi olemme oppineet sen, että myynnin alan rekrytoinneissa kohtaa kaikenlaisia ihmisiä. Olemme haastatelleet opettajia, pitkäaikaistyöttömiä, siivoojia, sairaanhoitajia sekä miljoonien eurojen kauppoja tehneitä myynnin konkareita. Myyntiala kiehtoo ihmisiä, koska kaikilla on tosiaan mahdollisuus tulla tälle alalle. Tittelit ja koulutukset eivät merkitse mitään, koska tärkeintä loppupeleissä on asenne, motivaatio, neuvottelutaidot ja kyky kohdata ihmisiä rohkeasti. Mikäli omaa sopivan persoonan myyntiin, niin voi menestyä. Rekrytoijan haasteena on miten kohdata kaikkia ennakkoluulottomasti ja yksilöinä. Kun hakijoita on laidasta laitaan, on rekrytoijan kiinnitettävä enemmän huomiota kohtaamiseen.

Toiseksi myyntialan rekrytoinneissa oppii hyvin, miten eri alan työmarkkinoilla menee. Opettajat ja sairaanhoitajat saattavat kertoa harkitsevansa alanvaihtoa työn kuormittavuuden vuoksi. Kiinteistönvälittäjät ja pienyrittäjät tuovat esille Venäjän aloittamaan sodan aiheuttamat haasteet kauppojen tekemisessä. Rakennusalalla myyjät kertovat saatavuusongelmista, jotka vaikuttavat siihen, että asiakkaat saavat tuotteet vasta vuoden päästä ja asentajistakin on kova pula.

Parasta harjoittelussa on ollut meidän työporukka. Jokaisella meillä on omat vahvuudet, joita olemme päässeet hyödyntämään HIRMUlla. Jos ei jotain osaa, niin ei tarvitse yksin jäädä pähkäilemään. Tuemme toinen toisiamme ja esihenkilömme Mika jaksaa aina haastaa ja puskea meitä tekemään työmme paremmin. Olemme saaneet suunnitella ja toteuttaa markkinointia eri kanavia käyttäen ja voimme sanoa, että se on ollut hauskaa puuhaa. Toimistolta löytyy tarvittavat välineet esim. meidän vlogin tekemiseen. Mikäli jollakin on toimivia ideoita, niin saa varmasti lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan. 

Tsekkaahan videomme, josta näkyy pala HIRMUlaisten työtä.

//Arol ja Katja