Näillä vinkeillä verkostoidut ja rakennat profiilisi onnistuneesti LinkedInissä

16.06.2023

Kuinka herättää kiinnostus ja luoda vahvoja yhteyksiä LinkedInissä? Seuraavat vinkit paljastavat, miten voit tehdä vaikutuksen ja laajentaa verkostoasi tyylikkäästi. Lue eteenpäin ja opi parhaat käytännöt LinkedInissä toimimiseen.

LinkedInissä liikkuessaan moni tuntee olevansa kuin juhlien emäntä tai isäntä, joka pyytää ihmisiä liittymään yhteen suuressa verkostotanssissa. Ja kuten jokainen hyvä tanssiaisten isäntä tai emäntä tietää, ensivaikutelma on kaikki kaikessa. Niinpä, oletko valmis tekemään sen vaikutuksen, joka saa ihmiset haluamaan tanssia kanssasi?

Kontaktipyynnöt LinkedInissä

Nopeus on valttia: Kuten sanonta kuuluu, "aika on rahaa," ja LinkedInissä tämä pätee erityisen hyvin. Se ei ole paikka odottaa, vaan toimia. Facebookissa odotetaan usein, että ihmiset muistavat sinut ja sitten saat kaveripyyntöjä. Mutta LinkedInissä tilanne on aivan toinen. Täällä paras taktiikkasi on lähettää kontaktipyyntö saman tien.

Mitä pidempään viivyttelet, esimerkiksi työtapaamisen jälkeen, sitä epätodennäköisemmin henkilö enää muistaa sinut. Muistaminen on avainasemassa. Älä siis ujostele, vaan lähetä pyyntö rohkeasti.

Tee kontaktipyyntö uniikiksi

Kun olet päättänyt, että on aika lähettää kontaktipyyntö, muista tehdä se uniikiksi ja henkilökohtaiseksi. Unohda geneeriset viestit, kuten "I'd like to connect with you on LinkedIn." Ne eivät anna persoonallista kuvaa.

Sen sijaan, viittaa johonkin yhteiseen kokemukseen tai keskusteluun. Esimerkiksi: "Hei! Loistavia ideoita tänään innovaatioseminaarissa. Olisi mukava verkostoitua!" Tällainen viesti tekee vaikutuksen, koska se osoittaa, että olet nähnyt vaivaa tutustuaksesi hänen taustaansa ja kiinnostuksen kohteisiinsa.

Yksilöllisillä viesteillä voit saada vastaanottajan tuntemaan itsensä erityiseksi ja vahvistaa suhdettanne. Henkilökohtainen kosketus tekee myös sen, että kontaktipyyntösi hyväksytään todennäköisemmin.

Vältä liiallisuuksiin menemistä

Vaikka on tärkeää olla nopea ja henkilökohtainen, on myös tärkeää välttää liiallisia toimia. Jos joku ei vastaa kontaktipyyntöösi, älä sorru lähettämään sitä uudelleen. Toistuva pyynnön lähettäminen ei lisää todennäköisyyttä, että henkilö hyväksyisi pyyntösi nopeammin. Päinvastoin, se saattaa ärsyttää vastaanottajaa.

Monet LinkedInin käyttäjät saavat suuren määrän kontaktipyyntöjä, ja heillä saattaa olla omat syynsä olla hyväksymättä tiettyjä pyyntöjä. On tärkeää kunnioittaa heidän päätöstään ja osoittaa, että arvostat heidän aikaansa ja valintojaan.

Kun olet lähettänyt pyynnön ja siihen liittyvän henkilökohtaisen viestin, anna vastaanottajalle tilaa harkita pyyntöäsi. On tärkeää, että teet vaikutuksen, mutta myös annat toiselle osapuolelle mahdollisuuden vastata omaan tahtiinsa.

Jatka kontaktien laajentamista LinkedInissä näiden vinkkien avulla, ja huomaat pian, kuinka verkostosi kasvaa ammatillisesti ja tehokkaasti. Nopea toiminta, henkilökohtaisuus ja kohteliaisuus ovat avainsanoja tässä tanssissa. On aika päästä liikkeelle ja luoda vahvoja yhteyksiä.

LinkedIn: Rakenna merkityksellisiä yhteyksiä

LinkedIn ei ole pelkkä työpaikkojen etsintäalusta, vaan se on väylä ammatilliseen verkostoitumiseen ja oppimiseen. Kuinka voit käyttää LinkedIniä tehokkaasti verkostoitumiseen ja luoda merkityksellisiä yhteyksiä muiden asiantuntijoiden kanssa?

  • Lähde liikkeelle rohkeasti

Ole rohkea ja aktiivinen verkostoitumisessa. LinkedIn on suunniteltu ammatillista vuorovaikutusta varten, joten älä epäröi lähestyä kiinnostavia asiantuntijoita. Lähetä kontaktipyyntö ja viesti, jossa ilmaiset arvostuksesi heidän työtään kohtaan tai kiität heitä kiinnostavista keskustelunavauksista. Kerro myös lyhyesti omasta työstäsi ja keskustelunaiheistasi LinkedInissä.

Miksi tämä toimii? Vaikka et saisi aina vastausta, rohkeat aloitteet voivat johtaa mielenkiintoisiin keskusteluihin ja uusiin yhteyksiin. LinkedIn on paikka, jossa ammattilaiset jakavat tietoa ja kokemuksiaan, ja monet ovat avoimia verkostoitumiselle ja uusille kontakteille.

  • Verkostoidu unelmatyöpaikkasi työntekijöiden kanssa

Jos haaveilet tietystä työpaikasta, mutta et tunne ketään kyseisestä organisaatiosta, LinkedIn voi auttaa sinua. Käytä hakutoimintoa työnantajan nimen mukaan ja tutki organisaation työntekijöitä. Katso, millainen heidän taustansa on ja mitä he korostavat profiilissaan ja julkaisuissaan.

Sen jälkeen lähesty rohkeasti näitä työntekijöitä verkostoitumiskutsulla. Kerro, että olet kiinnostunut heidän organisaatiostaan ja asiantuntemuksestaan.

Julkaiseminen ja aktiivisuus LinkedInissä

Kun kyseessä on LinkedIn, aktiivisuus ja julkaiseminen ovat avainasemassa ammatillisen läsnäolon rakentamisessa. Kuitenkin on tärkeää tietää, miten tasapainoillaan julkaisujen määrän ja laadun välillä.

  • Vältä liikaa tai liian vähän julkaisemista

LinkedIn ei ole paikka, jossa haluat pommittaa verkostoasi päivittäin. Useiden päivittäisten julkaisujen tekeminen saattaa ärsyttää yhteyksiäsi, etenkin jos postaukset vaikuttavat vain nopeasti hutiloimalla tehdyltä sisällöltä.

Liian tiivis julkaisutahti voi myös johtaa siihen, että postauksesi menettävät merkityksensä, koska ne hukkuvat muiden julkaisujen joukkoon. Yleisesti ottaen kannattaa välttää päivittäistä julkaisemista useammin kuin kerran päivässä. Kerran päivässä on jo varsin aktiivista.

  • Aktiivisuus on avainasemassa

Toisaalta aktiivisuus on tärkeää, jotta julkaisusi tavoittavat yleisönsä ja osallistuminen keskusteluun on mahdollista. Älä siis jää passiiviseksi seuraajaksi. Voit pyrkiä julkaisemaan esimerkiksi muutaman kerran viikossa tai kerran viikossa, riippuen omasta aikataulustasi ja kiinnostuksen kohteistasi.

Jos et ole tottunut säännölliseen julkaisemiseen, voit aloittaa vaikka yhdellä laadukkaalla postauksella kuukaudessa ja kasvattaa tahtia vähitellen. Tärkeintä on, että sisältösi on kiinnostavaa ja lisää arvoa verkostollesi.

  • Valitse oikeat aiheet

LinkedInissä on hyvä keskittyä ammatillisiin aiheisiin ja työelämään liittyviin sisältöihin. Vaikka LinkedInilläkin on paikkansa vapaa-ajan aiheille, on tärkeää muistaa, että se on ennen kaikkea ammatillinen alusta. Mieti, mitkä aiheet sopivat omaan asiantuntijuuteesi ja millaisena haluat näyttäytyä ammatillisen identiteettisi kautta.

Ammatillinen sisältö voi olla monimuotoista, kuten ajatuksia alasi trendeistä, näkemyksiä uusista teknologioista, onnistumistarinoita tai vinkkejä urakehitykseen. Ole aktiivinen, mutta myös harkitseva siitä, mitä ja miten jaat. Näin voit rakentaa vaikuttavaa ammatillista läsnäoloa LinkedInissä, joka tukee omia tavoitteitasi. Muista, että LinkedIn-vinkit ja -neuvojat voivat auttaa sinua löytämään oman äänesi ja roolisi alustalla.

Osallistuminen ja vuorovaikutus

LinkedIn ei ole pelkästään paikka, jossa kerätään yhteyksiä ja näytetään profiilia, vaan se on myös foorumi, jossa voit aktiivisesti osallistua keskusteluihin ja luoda syvällisempiä yhteyksiä.

  • Ole aidosti mukana keskusteluissa

Vaikka tykkäyksissä ja onnitteluissa ei ole mitään väärää, ne eivät yksinään välttämättä tee vaikutusta muihin LinkedIn-käyttäjiin. Saat palvelusta parhaan hyödyn irti, kun todella osallistut keskusteluihin myös kommenteilla ja viesteillä. Kommentoimalla voit jakaa omat ajatuksesi ja näkemyksesi aiheesta, ja samalla herättää keskustelua muiden kanssa. Tämä auttaa sinua rakentamaan ammatillisia suhteita ja näyttämään asiantuntemustasi.

Kannatukset LinkedInissä

Kannatukset eli endorsements ovat LinkedInin-ominaisuus, joka voi olla avainasemassa oman ammatillisen profiilin vahvistamisessa. Ne voivat auttaa sinua erottumaan ja osoittamaan osaamisesi. Kuitenkin niiden käytössä on oltava harkintaa.

  • Anna kannatuksia vastuullisesti

Anna kannatuksia, kun pystyt. LinkedInin käyttäjät voivat listata taitojaan profiilissaan, ja muut voivat antaa kannatusta niille taidoille, joiden he tietävät sinulla olevan. Kannatukset ovat helppo tapa osoittaa arvostusta ja tunnustusta toisten osaamiselle.

On kuitenkin tärkeää, että annat kannatuksia vain, jos olet varma kyseisestä taidosta. Satunnaiset ja perusteettomat kannatukset eivät ainoastaan menetä merkitystään, vaan ne voivat myös heikentää omaa uskottavuuttasi verkostossasi. Ole siis vastuullinen kannatusten antaja ja tue vain niitä taitoja, joista olet vakuuttunut.

  • Muista listata omat taitosi

Muista listata taitosi LinkedIn-profiilisi. Voit myös pyytää kollegoita, ystäviä tai liikekumppaneita antamaan sinulle kannatuksia taitojesi tueksi. Tämä voi olla erinomainen tapa saada lisää näkyvyyttä ja osoittaa osaamisesi LinkedIn-verkostossasi.

LinkedIn-vinkit ja -neuvojat korostavat, että kannatukset eivät ole pelkästään numeroita, vaan ne heijastavat sinun ja muiden ammattilaisten luottamusta ja arvostusta toistensa osaamista kohtaan. Käytä tätä ominaisuutta taitavasti rakentaaksesi vahvaa ammatillista läsnäoloa ja verkostoa LinkedInissä.

Anna suosituksia avokätisesti

Ole rohkea antamaan suosituksia LinkedInissä, mutta älä poikkea totuudesta. LinkedIn-suositukset ovat kultaakin arvokkaampia, sillä ne auttavat kollegoita, ystäviä ja liikekumppaneita vahvistamaan omaa ammatillista profiiliaan. Suosituksien tulisi kuitenkin olla totuudenmukaisia ja perustua aitoon kokemukseen.

Kun annat suosituksen, kerro, miksi juuri tämä henkilö ansaitsee sen. Painota heidän vahvuuksiaan ja saavutuksiaan, joita olet itse todistanut. Näin suosituksesta tulee merkityksellinen ja auttaa toista LinkedIn-käyttäjää erottumaan positiivisesti.

Pyydä suosituksia personoiduilla viesteillä

Kun haluat saada suosituksia omaan profiiliisi, älä tyydy automaattisiin pyyntöihin, vaan ota aikaa henkilökohtaisen viestin kirjoittamiseen. Pyydä toisia kohteliaasti suosittelemaan sinua LinkedIn-profiilissasi.

Valitse huolella, keneltä pyydät suositusta. Parhaimpia suosituksia saa yleensä entisiltä tai nykyisiltä kollegoilta, esihenkilöiltä, asiakkailta tai yhteistyökumppaneilta.

Älä unohda kertoa, minkä erityisten osa-alueiden suhteen kaipaisit suositusta. Personoitu pyyntö selventää, miksi suositus on sinulle tärkeä, ja lisää todennäköisyyksiä saada merkityksellisiä suosituksia.

LinkedInin avulla voit avata ovia uusiin mahdollisuuksiin, oli tavoitteesi sitten oppia uutta, löytää unelmatyöpaikka tai laajentaa ammatillista verkostoasi. LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa ammatillista vaikutusvaltaasi ja oppia uutta joka päivä. 

//Annika