Q & A - Suosittuja kysymyksiä työnhausta

12.11.2021

Q1. Miten voin hakea?
Helpoin tapa hakea on jättää vain yhteystiedot HIRMUn verkkosivuilta Etusivulta. Kerro oma nimi, puhelinnumero, sähköposti ja minkälaista työtä etsit. Tämän jälkeen me soitamme sinulle ja katsomme yhdessä sopivat työmahdollisuudet. 

HIRMUn rekrytiimi auttaa ja ohjeistaa koko hakuprosessin ajan, joten voit aina kysyä meidän väeltä apua. Voit myös hakea samalla hakemuksella useampia paikkoja ja tässäkin HIRMUn tiimi on apuna alusta lähtien. 

Q2. Voinko hakea jos minulla ei ole myyntikokemusta?

Ehdottomasti! Meillä on useita työmahdollisuuksia, joissa ei tarvitse kokemusta. Tärkeintä on, että sinulla on aito halu tehdä kovasti töitä ja oppia uusia työtehtäviä

Q3. Miten rekrytointiprosessi menee?

Kun hakemus/ viesti on saapunut meille, soitamme hakijalle 1-2 päivän kuluessa. Tässä kohtaa yleensä pidämme puhelinhaastattelun, jossa käymme selkeästi position ja palkkamallin ja tärkeimmät kriteerit läpi sekä keräämme hakijalta tarvittavat tiedot. 

Puhelinhaastattelun pohjalta luomme hakijaprofiilin, johon täydennämme tärkeimmät ja työnhakua edistävät hakijakohtaiset tiedot. 

Puhelinhaastattelun jälkeen saattaa joissain hauissa olla vielä videohaastatteluvaihe. Tämä tarkoittaa nauhoitettua videota, jonka voi helposti nauhoittaa esimerkiksi puhelimella. Yleensä tässä on 1-3 kysymystä, joihin vastataan. 

Suosittelu asiakkaalle. Tässä kohtaa kaikki alkuvaiheen haastattelujen pohjalta kerätyt tiedot jaetaan hakijan profiilina yhteystietoineen asiakkaalle, jolloin heillä on mahdollisuus ottaa hakijaan yhteyttä ja kutsua kasvokkain haastatteluun. 

Asiakkaiden arvioinnin jälkeen, osalle kandidaateista ilmoitetaan haun päättymisestä tai mahdollisuuksien mukaan käydään läpi muita työmahdollisuuksia. Osa kandidaateista taas jatkaa haussa eteenpäin viimeisiin vaiheisiin.

Yleensä asiakkailla on 1-2 kasvokkain haastattelua ja mahdollisesti jokin persoonallisuusanalyysi tai looginen päättelykykyanalyysi. Kun haku on päättynyt ja asiakas on valinnut sopivat kandidaatit, allekirjoittavat he keskenään työsopimuksen

Lopuksi HIRMUn rekrytiimi ilmoittaa vielä kaikille lopuille haun päättymisestä ja onnittelee myös rekrytoituneita kandidaatteja työllistymisestä. 

Meiltä voi aina kysyä haun tilanteesta ja pyrimme auttamaan parhaamme mukaan. 

Q4. Mitä "Connectaaminen" tarkoittaa?

Verkostoitumisen avulla saat tietoa uusimmista juurikin sinua kiinnostavista työpaikoista ensimmäisten joukossa. Näin pääset nopeasti mukaan hakuun ja parantamaan asemiasi mielenkiintoisten työmahdollisuuksien rekrytointiprosesseissa

HIRMUn rekrytointijärjestelmässä Teamtailorissa kaikki halukkaat voivat verkostoitua eli "connectata". Se todella helppoa ja nopeaa! Kirjautuminen ja tietojen täyttäminen kestää ehkä noin 2min. 

Täältä voit verkostoitua!

Q5. Minkälainen palkkaus HIRMUn asiakkaiden avoimissa työtehtävissä on?

Hirmu on loistavassa asemassa, koska voi valita juurikin sellaisia työtehtäviä, joiden takana rekrytiimi voi seistä ja ylpeänä kertoa Suomen parhaimmista myynnin työpaikoista työnhakijoille. 

Lähtökohtaisesti kaikissa työpaikoissa on joko takuupalkka tai pohjapalkka + myyntiprovisiot. On todella vähän poikkeuksia, joissa on puhtaasti vain provisiopalkka onnistuneista myynneistä. Yleensä takuupalkan tai pohjapalkan suuruus vaihtelee 1000 - 2000 € välillä esimerkiksi myyjä/ myyntiedustaja-tasoisissa positioissa. 

Q6. Mitä eroa on pohjapalkalla ja takuupalkalla?

Pohjapalkka-mallissa provisiot kertyvät pohjapalkan "päältä". 

Esimeriksi 100 €/kauppa myyntiprovisio ja 1500 € pohjapalkka. Mikäli teet 10 kauppaa niin palkaksi muodostuu 2500 € kyseiseltä kuukaudelta (eli 1500 € + 10 x 100 € provisiot).

Takuupalkka-mallissa taas provisiot kertyvät nollasta. Mikäli provisioiden määrä ei ylitä takuupalkkaa, niin saat silti vähintään takuupalkan osoittaman summan palkkaa siltä kuukaudelta. 

Esimerkiksi 1500 € takuupalkka ja 400 €/ kauppa myyntiprovisiot. Mikäli teet 10 kauppaa niin sinun palkaksi muodostuu 4000 € kyseiseltä kuukaudelta (10 x 400 €). 

Jos tekisit joku kuukausi vain 3 kauppa niin provisiot jäisivät 1200 € mutta saat silti vähintään tuon 1500 €, joka on sinun takuupalkkasi tapahtui myynnin kanssa mitä tahansa. 


Mikäli sinulla herää muita kysymyksiä niin lähetä rohkeasti sähköpostia rekry@hirmu.fi, niin vastaillaan lisää hyviin kysymyksiin! 


//Mika